Glasvezelbehang

Glasvezelbehang, ook wel glasweefselbehang genoemd, is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar duurzame en praktische wandbekleding. Dit type behang is gemaakt van fijne glasvezel draden die verweven zijn tot een stevig en flexibel weefsel. Het resultaat is een behang dat sterk genoeg is om scheuren en barsten te voorkomen en tegelijkertijd gemakkelijk aan te brengen is. Glasvezelbehang laat zich prima schilderen. Als u toe bent aan een nieuwe kleur kunt u glasvezelbehang en glasweefselbehang prima overschilderen.

Aangebracht door professionals

Incl. kit en afwerking

Bent u op zoek naar een professionele schilder of behanger?

Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Een van de belangrijkste voordelen van glasvezelbehang is de duurzaamheid. Het behang is bestand tegen slijtage, vocht en vuil, waardoor het veel langer meegaat dan traditioneel behang. Dit maakt het een uitstekende keuze voor drukbezochte ruimtes zoals gangen, trappenhuizen en kinderkamers.

Glasvezelbehang is ook gemakkelijk te onderhouden. Het kan worden gereinigd met een vochtige doek en eventuele vlekken kunnen worden verwijderd met een mild schoonmaakmiddel. Dit betekent dat het behang er langer als nieuw uit zal zien en geen frequente vervanging nodig heeft.

Een ander voordeel van glasvezelbehang is de veelzijdigheid. Het is verkrijgbaar in verschillende patronen en texturen, waardoor het gemakkelijk aan te passen is aan de stijl van elke ruimte. Het kan worden geverfd in elke gewenste kleur en kan zelfs worden gebruikt als basis voor muurschilderingen.

Al met al is glasvezelbehang een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar duurzame, praktische en veelzijdige wandbekleding. Het is een investering die zichzelf op de lange termijn zal terugbetalen door de lange levensduur en gemakkelijk onderhoud.

Verschil tussen glasvezelbehang, glasvliesbehang en glasweefselbehang

Glasvezelbehang, glasvliesbehang en glasweefselbehang zijn drie veelgebruikte termen behang voor wanden en plafonds. Glasweefselbehang en glasvezelbehang zijn hetzelfde (deze 2 behangsoorten worden vaak door elkaar gebruikt). Hoewel glasvezelbehang / glasweefselbehang en glasvliesbehang gemaakt zijn van glasvezel, zitten er een aantal verschillen tussen. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten behang, zodat je kunt bepalen welk type het beste past bij jouw specifieke situatie.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang, ook wel glasweefselbehang genoemd, is een duurzaam en sterk type behang dat geschikt is voor muren en plafonds. Het behang heeft bijvoorbeeld een zigzagstructuur, visgraatstructuur, weefselstructuur en ruitstructuur en kan gebruikt worden om oneffenheden en scheuren in de muur te verbergen. Glasvezelbehang is verkrijgbaar in verschillende patronen en structuren, waaronder glad, fijn en grof. Glasvezelbehang bevat een motief/patroon, vliesbehang niet. Glasvezelbehang is net iets dikker en stootvaster dan glasvliesbehang.

Glasweefselbehang

Is hetzelfde als glasvezelbehang.

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang lijkt veel op glasvezelbehang, maar heeft een fijnere structuur. Het behang is dunner en heeft een zachtere uitstraling dan glasvezelbehang. Glasvliesbehang is geschikt voor wanden die al glad zijn, omdat het behang geen oneffenheden kan verbergen. Het behang is echter wel sterk en kan scheuren in de muur voorkomen. Glasvliesbehang bevat geen motief/patroon, glasvezel wel.

Prijzen

Al deze onderstaande prijzen zijn inclusief kitten/afplakken/materialen etc prijs

glasvezelbehang / glasweefselbehang /m2

€ 13,- excl. btw

glasvezelbehang / glasweefselbehang + schilderen /m2

€ 19,50 excl. btw

Scroll naar boven